نحوه ی هواگیری پکیج در زمستان

هواگیری پکیج

اگر میخواهید بدانید هواگیری پکیج به چه صورت انچام می شود حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. هنگامی که پکیج دچار نوسان شود به این معناست که فشار پکیج تنظیم نیست و باید عمل هواگیری را با احتیاط انجام داد تا آبگرم شوفاژ به شما آسیب نزند که بعد بتوانید فشار بار پکیج را روی حالت نرمال قرار دهید.

مشکلات ناشی از هواگیری نکردن پکیج

  • با ایجاد سروصدای زیاد در رادیاتور ها باعث آزار و اذیت می شود.
  • نمی تواند آب مصرفی را به خوبی گرم کند (سرد بودن آب خروجی)
  • خاموش شدن پکیج و روشن نشدن آن
  • وقتی حرارتی از شوفاژ خارج می شود، گرم و سرد شود.

برای شروع هواگیری ابتدا پکیج را خاموش کنید، از طریق پیچی که برای هواگیری روی هر رادیاتور قرار دارد پس از گذشت چند دقیقه هر رادیاتور را هواگیری کنید، فشار پکیج را به وسیله ی شیرپرکن بین 1 تا 5/1 بار تنظیم شود، سپس پکیج را استارت کنید.
با بستن شیر ورودی آب سرد و باز کردن شیرپرکن پکیج باعث پایین آوردن فشار یا تخلیه آب مدار گرمایش می شوید برای اینکه آب داخل پکیج از طریق شیرمدار مصرفی خارج شود شیر آب گرم را باز بگذارید.

به موقع ترین زمان برای هواگیری رادیاتور شوفاژها چه زمانی است؟

وقتی که مدت زمان زیادی از توقف جریان آب داخل رادیاتور ها گذشته است میخواهید با شروع فصل سرما پکیج را مجدد راه اندازی کنید. اگر از داخل رادیاتورها صدای شرشر آب می آید، یا با روشن شدن پکیج و گردش آب داخل رادیاتورها، شوفاژ و شیرآلات صدای غیرمعمولی به گوش می رسد، اگر بعد از انجام هواگیری هم باز رادیاتور ها گرم نمی کند باید با توجه به برند و مدل پکیج از کارشناس متخصص برای تعمیر پکیج کمک بگیریم.
وقتی قسمتی از رادیاتور سرد باشد و دما به صورت یکنواخت در نقاط مختلف رادیاتور پخش نشده باشد، اگر بعد از راه اندازی پکیج باز هم رادیاتور ها گرم نمیشد و مشکل داشت، مشکل از پکیج یا سیستم لوله کشی آن می باشد که با هواگیری پکیج مشکل حل نمی شود و هر چه سریعتر باید به تعمیر پکیج اقدام کنیم.

 

هواگیری پکیج
هواگیری پکیج

دلیل کم شدن فشار بار پکیج

یعنی ابتدا آب رادیاتور ها (همان آبی که داخل مدار بسته می باشد) از طریق شعله ای که در محفظه ی احتراق قرار دارد گرم میشود و همین آب با حرکت در مبدل ثانویه باعث گرم کردن آب مصرفی نیز می شود.
زمانی که باز و بسته کردن آب گرم را مداوم انجام دهیم، اگر تعداد باز بسته گردن آب گرم زیاد باشد باعث استهلاک و رسوب گیری در پکیج می شود. وظیفه ی برد الکترونیک زیاد است ولی وقتی فشار بار پکیج کم باشد، برد الکترونیک عملکرد دستگاه را به طور کامل قطع میکند تا کم آبی باعث صدمه و آسیب دیدگی به قطعات پکیج نشود. برای مثال میتوان گفت که اگر موتور یک خودرو بدون روغن کار کند چه اتفاقی برای اجزای موتور می افتد. آب وظیفه ی خنک کردن قطعاتی که با حرارت مستقسم در ارتباط هستند را برعهده دارد.

چگونگی تنظیم فشار پکیج دیواری

1- پیچ پمپ را با احتیاط باز کنید و با یک دستمال جلوی آب خروجی آن را بگیرید.
2- پیچ خلاف گردش عقربه های ساعت را به آهستگی باز کنید تا هوای پمپ از آن خارج شود.
3- بعد از خارج شدن کامل هوا (هوا از پشت پیچ خارج نمی شود و حباب و صدا خارج نمی شد)

پکیج به صورت طراحی شده که بتواند فشار مضاعف برروی خود را خنثی کند و اگر فشار به 2 بار هم برسد مشکلی برای آن بروز نمی‌کند. مشکل زمانی بروز می‌کند که فشار به بیشتر از 3 بار برسد. بالا رفتن فشار معایب زیادی دارد و می تواند آسیب به پکیج و ساختمان وارد کند که از جمله این معایب موارد زیر است،

1. ایجاد رطوبت و نم و آسیب به ساختمان که علت آن نشتی آب از شیر اطمینان پکیج است.

2. باعث زنگ‌زدگی و خوردگی و پوسیدگی در سیستم لوله‌کشی پکیج

 

تعمیرات پکیج
تعمیرات پکیج

چگونه مشخص کنیم کدام رادیاتورها نیاز به هوا گیری دارند؟

باید یاد داشته باشید که هوا گیری هر رادیاتور مخصوص خودش بوده و هوا گیری یک رادیاتور تاثیری بر دیگیری ندارد، تمام رادیاتور ها گرم نشوند ممکن است بعضی از آن ها گرم نشوند تا مطمئن شوید که دمای آن در کل سطح یکنواخت است. اگر رادیاتورهایی پیدا کردید که در بالا سرد هستند یابه کل سرد هستند یا صدای خش خش می‌شنوید، نشانگر خوبی است که هوای داخل آن محبوس است و باید آن را تخلیه کنید. رادیاتور ها را خاموش کنید و صبر کنید تا رادیاتورها خنک شوند.
قبل از شروع هواگیری هر رادیاتور، توصیه می کنیم گرمایش را خاموش کنید تا رادیاتورها آنقدر داغ نباشند که نشود آن ها را لمس کرد. هر رادیاتور دارای یک دریچه تخلیه است. آنها معمولاً در گوشه بالایی رادیاتور قرار دارند و شبیه یک سوراخ گرد با یک مربع در داخل هستند. برای آزاد کردن هوا ،دریچه را با کمک کلید باز کنید.
اگر هنگام تخلیه رادیاتور آب یا هوا خارج نشد،ممکن است رسوب گرفته باشد. کلید رادیاتور را داخل شیر هواگیری قرار دهید و به آرامی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید (یک ربع دور کافی است). هنگام خروج هوا باید صدای خش خش را بشنوید. رادیاتور در صورت نداشتن کلید رادیاتور میتوانید از دم باریک نیز استفاده کنید، ولی امکان آسیب رساندن به رادیاتور زیاد است و ممکن است آن را هرز کند. بعضی از رادیاتور ها دریچه آن با پیچ گوشتی باز میشود.

دیدگاهتان را بنویسید